Kristoffer Forsgren

Jag är en Twittrare

Det är bara att erkänna. Jag har börjat Twittra. Som en idiot (jämfört med tidigare åtminstone). Och jag gillar det!

De senaste dagarna har fenomenet Twitter mer eller mindre exploderat här i Sverige, från att tidigare ha varit lite mer i skymundan har det blivit fler och fler som mikrobloggar. Tidigare har jag haft extremt svårt för Twitter, främst för att jag tyckte att det var mycket mer begränsande i sitt format än vad till exempel Jaiku är. Jag tycker att det är grymt synd att Jaiku inte sett till att öppna upp sina portar på vid gavel utan i stället kört vidare på att folk måste bjudas in. Visst, det kan väl vara bra i början för att bygga upp en ”hype” kring sin tjänst, men i längden kan det verkligen skada en tjänst.

Jag märkte att fler och fler av mina kontakter från Jaiku blev aktiva på Twitter, så jag bestämde mig för att ge det ytterligare ett nytt försök. Den här gången föll det mig i smaken. Tror jag. Ännu har jag inte riktigt bestämt mig.

Det är intressant att se att svenska partier börjar ta till sig sociala medier på ett helt nytt sätt än tidigare, kanske är det något som kommer att ha betydelse för befolkningens påverkan på sina politiger framöver?

Ni som ännu inte testat det där med mikrobloggande, ge det en chans! Antingen kan ni skaffa Twitter (tar bara några sekunder) och sedan se till att följa mig där. vill ni prova på Jaiku är det bara att hojta till i kommentarerna, med en giltig e-postadress, så kommer jag att skicka ut inbjudan till alla som vill ha.

På Twinglys blogg postade Anton ett inlägg som berör den svenska ”Twitplosionen”. Nog för att jag är lite partisk kanske, men posten är bra!

Kommer jag att orka fortsätta med både min närvaro på Jaiku och på Twitter? Ja, förmodligen. Främst på grund av att de skiljer sig åt, de delar jag sett som begränsningar i Twitter bidrar bitvis till en annan sorts digital kultur (jaja Lowe, gnugga det där i ansiktet på mig bara :)). Sedan handlar det ju främst om var ens kontaktnät är aktivt…

Använder du själv Jaiku, Twitter eller någon annan mikrobloggtjänst? Vad fick dig i så fall att välja den? Jag är nyfiken! Och kom ihåg, inbjudningar till Jaiku för alla som vill ha! =)