År 2009 går mot sitt slut

Just nu sitter jag i en buss som vaggar fram genom väldigt vackert snödraperade skogar, mitt mål är Västervik och trevligt umgänge med vänner. Det här året har ändrat om lite i mitt sinne, det har lärt mig att släppa folk närmare inpå mig, även om jag ofta tenderar att hålla lite distans. Inte för att jag ogillar människorna, utan snarare av gammal vana.

Under året har jag spenderat allt mindre tid på mina projekt och bloggar, vilket några av er säkert märkt. Delvis på grund av tidsbrist, men även för att lusten inte funnits där, både på gott och ont. Mycket möjligt att mitt jobb på Twingly, som jag trivs galet mycket med, gör att jag inte riktigt känner mig upplagd att sitta och programmera på fritiden. Kan tänka mig att även pistvakter kanske tröttnar lite på att åka skidor under sin fritid.

En sak har jag däremot fått blodad tand för, nämligen att paddla havskajak. I somras provade jag det för första gången, tillsammans med en kär barndomsvän. Snabbt insåg jag exakt hur stört kul det är att paddla fram genom vågor i en kajak. Man kommer verkligen oerhört nära naturen med. Nästa sommar hoppas jag att det blir en tur till Öland, eller kanske till och med Gotland.

Vad har jag då för nyårslöften? Äta mindre skräp, röra på mig mer (gå till fots istället för att ta bussen och sådant) samt att investera mer i världen och medmänniskor. Det finns säkert en viss Di Leva-faktor™ över det sista där, men det handlar helt enkelt om att dela med mig av mitt överflöd till de som är i behov. Mycket av detta kommer säkerligen ske via Kiva.

Det här blir en post som jag inte läser om innan jag publicerar den, jag har skrivit ”rakt ut” och så får det bli nu. Hoppas att nästa år blir bättre än det som passerat, fler ljuspunkter och färre mörka dalar helt enkelt.

Tala om för de som står er nära hur ni känner för dem. Se på hur året som gått har varit och tyngs inte av de tråkiga saker som hänt, se i stället hur ni kan göra för att vara än mer nöjda nästa årsskifte.

Vi hörs och syns på andra sidan tolvslaget, gott nytt år allesammans!

3 kommentarer

 • Dzeli says: 2009-12-31 15:56

  Gott nytt år Kristoffer! Hoppas du får en grym kväll =)

  • Kristoffer Forsgren says: 2010-01-01 14:24

   Tack så mycket Dzeli! Nog blev kvällen grym… Helt molnfri himmel, fullmåne, ett berg med utsikt över staden och fyrverkerier som syntes överallt kring oss. =)

 • AlsophilaSpinulosa says: 2010-03-26 13:09

  umm… more than 3 months ago… kinda lazy… still cute though.

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna