Bloggen har fått några små fixar

Tidigare idag så upptäckte jag att bloggen inte riktigt såg ut som den skulle i Internet Explorer… Det var såpass illa att den faktiskt var snudd på oläsbar. Efter en drös med svordomar och lite bankande på koden (som det i sig inte var något fel på) så ser det vettigt ut i Internet Explorer nu. Hittar ni några andra konstigheter så får ni gärna säga till. Får tacka M för hjälpen med snabbtitten med, skönt att direkt kunna utesluta att det var något som var unikt på min burk.

Snackade lite med Molly tidigare med. Hon satt också och svor över Internet Explorer, fast då mest beroende på hur det hanterar färgprofiler i bilder.

Det är mycket strul med webbläsare det där, helst önskar jag att alla som på något som helst vis publicerar saker på nätet helt slutade att ta hänsyn till hur Internet Explorer fungerar. Kanske skulle det göra att folk slutade använda en webbläsare som ligger såpass långt efter alla andra.

Personligen har jag under många år använt Firefox, något som jag glatt rekommenderar alla andra att göra med.

Vad kör du, och varför?

15 kommentarer

 • Bosse/lowe/Anders says: 2009-01-11 02:42

  Safari+Saft, för att det är en epic kombination och ger sådana härliga rysningar man bara kan få av att titta på lejon och dricka farmors hemmagjorda svartvinbärssaft.

  Dessutom buggar (visuellt) din skicka kommentarknapp med Safari, och det är bara en bonus!

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-01-11 02:51

   Det där med att glo på lejon är helt klart överskattat, även om jag kan förstå att din farmors hemmagjorda svartvinbärssaft kan ge lite lätta rysningar. Vet inte om det är direkt relaterat till distansen av lejonen man fluktar på, men det är ju helt klart en faktor som bidrar till rysandet.

   Vad gäller den visuella buggen (tack för skärmdumpen btw) så har jag fixat den så snabbt att jag är rädd att det märks i Nordkalotten i form av en temperaturförhöjning.

   Kalastack för buggrapporten, du modiga själ! 😀

 • mikaelf says: 2009-01-11 02:57

  Jag använder Firefox när jag pysslar med webbdesign. Firebug-tillägget är det smidigaste sättet jag vet att redigera CSS med ”live preview”. Tillägget Adblock plus är också guld.

  I vardagen använder jag Safari på min mac. Jag skulle gärna använda Firefox ifall det hade känts som en riktigt macprorgram, men det känns tyvärr som en alpha-version på flera punkter. Bland annat känns det lite segare (slugish), och dessutom känns inte uppritningen (renderingen) perfekt. Synd!

  De få tillfällen jag använder Windows blir det Firefox. Ska kolla in Chrome nån gång i framtiden!

  Just det, till bloggadministration använder jag Fluid.App. Mycket trevligt macprogram!

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-01-11 03:24

   Nämen hej, trevligt att se att du har hittat hit! 🙂

   Kombinationen Firefox/Firebug får jag lov att hålla med om att det är guld värt, även om det händer att jag använder mig av CSSEdit ganska ofta med. Adblock är ett självklart val det med, även om jag börjar misstänka att Adblock ibland slöar ner en del, främst då på grund av min något militanta filterlista… 😛

   Jag har flera gånger försökt lära mig att tycka om Safari, men på någon punkt tar det jämt stopp. Tror att det är möjligheterna med alla addons i FX som jag känner mig lite ”naken” utan. Tidigare versioner av Firefox kändes helt klart malplacerade i OS X men sedan Firefox 3 kom så har det förbättrat sig något enormt, även om det finns en del småsaker som gott kunde fått vara ”macigare”.

   Skulle kanske skapa en bloggadministrationsapp i Fluid, det är ju ett kalastips! För närvarande har Chrome den uppgiften på min Windowsburk, av någon anledning börjar Firefox äta en vansinnig massa CPU så fort jag går in för att skriva ett nytt inlägg.

 • Mian says: 2009-01-11 11:15

  Ja, vad jag använder vet nog du bättre än jag. Haha.
  Det var så lite så! Skönt att kunna få hjälpa dig ibland också! 🙂

 • Kalle 'toad' Gustafsson says: 2009-01-11 19:46

  På min älskade MacBook använder jag Firefox. Vet väl egentligen inte varför jag inte kör med Safari längre. Körde även Camino ett tag innan, men gick över till Firefox när trean kom. 🙂

  På min PC använder jag Google Chrome. Mycket trevlig webläsare måste jag säga. Snabb, snygg, och praktisk. Det enda jag har att klaga på där är väl att Nordea inte riktigt tycker om Chrome. Fast å andra sidan så är väl det förmodligen inte Googles fel. 😛

 • Patrik Brown says: 2009-01-11 20:39

  Jag använder Firefox på både min underbara MBP och min cp, förlåt, PC heter det visst 🙂 Jag tror jag valde bort Safari för att min bank inte tyckte om det, nu funkar det väl, men har man bytt så har man (vanans makt).

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-01-11 20:43

   Just det där med att en del sidor är så härliga att de ibland låser ute vissa webbläsare (inte helt sällan via javascript) ”bara för att” är lagom trevligt. Trots att det inte finns några som helst problem så blockerar de sina användare (dumt affärsbeslut i mina ögon).

   Firefox sparkar rumpa, framför allt när man börjar pimpa upp det med lite addons. =)

   Du är nöjd med bytet?

 • Adam Abenius says: 2009-01-12 20:48

  Firefox hela vägen. Satt länge med Opera men gick över till FF då jag märkte en prestandaskillnad till Firefox fördel. Måste säga att jag är lite besviken på Safari som faktiskt måste ha Saft för att kunna bli en webbläsare att ens ta med i beräkningen…

  • Bosse/lowe/Anders says: 2009-01-13 23:45

   Men när man sitter där, med sin hemmagjorda svartvinsbärs i ett kristallglas, då är livet fint!

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-01-14 00:51

   Från Opera till FX? Vad säger vår Robert om det månntro? 😛

   Jag håller helt med dig om att Safari känns lite väl begränsad i standardutförandet. Visst, Firefox må vara lite klen till att börja med den också, men ändå upplever åtminstone jag den som betydligt mer kompetent i sitt grundläge.

 • John Ankarström says: 2009-01-18 19:18

  Haha, världens roligaste video då.. IE var nog roligast.. Nämen.. Firefox och Flock..! 🙂

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna