Det mobila avskärmandet

Joshua Fruhlinger – Engadget:

we’ve become rude: people check messages in the middle of conversations, get up from dinner tables to take calls and hold their smartphones on their laps to respond to emails below the tablecloth. We’ve become jerks.

Ofta ser jag detta på kaféer, restauranger och många andra ställen. Ett sällskap som sitter och pratar, eller till och med i fall där det bara är två personer, men där en person sitter och fokuserar med blicken ned i ljuset från skärmen. Denne sitter och interagerar med det som visas där och då och då hörs ett litet svagt ”mmm” från personen.

Allt som oftast ser jag som en utomstående åskådare hur den/de andra i sällskapet blir lite besvärade av situationen. Den de talar med visar dem inget intresse, ingen ögonkontakt finns. Det blir så klart tydligare ju mindre sällskapet är.

Skulle samma mobil-stirrande personer tycka att det är okej att plocka fram en tidning eller bok att bläddra i när de sitter och pratar med vänner? Jag är nyfiken på hur de resonerar. I mina ögon är det nämligen att visa ett oerhört ointresse för den som pratar.

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna