Flygplatsen i Bratislava

Jag har kommit hem från mitt nyårsfirande i Wien och sömnunderskottet är nog nästan borta vid det här laget. En liten snabb observation från resan är att service-inställningen på Bratislavas flygplats lämnar en del övrigt att önska.

Till att börja med så saknade personalen i taxfreeshoppen allt vad som kan kallas för engagemang eller välkomnande attityd. Man lade upp varorna på disken, de bara stod där. Man höll fram pengarna och till slut så togs de emot med en suck. Växeln lämnades tillbaks och påsen räcktes över i samma rörelse som tjejen i fråga vände ryggen till. Allt detta under tiden som ansiktet var fullständigt uttryckslöst.

För det andra: Det gick inte ut någon som helst information på engelska i högtalarna. Man hörde ett meddelande som lät i stil med ”Brranichi zlani prevne Schtockholm zschnichu klevna” och visste att de förmodligen hade sagt något om den flight vi skulle ta. Toppen, verkligen.

Däremot var det lite kul att jag två gånger utlöste ett massivt flockbeteende, först vid incheckningen, sedan när kön ut till flygplanet byggdes upp. Mänsklig flockmentalitet är rätt skojig.

Det kommer mer om Wienresan så snart jag fått ordning på mina foton därifrån.

Hur är era erfarenheter av bemötandet ute på flygplatser?

5 kommentarer

 • Kristian Andersson says: 2009-01-03 14:00

  För att svara på din fråga så vann alla tre. Ingen förlorade.

 • Adam Abenius says: 2009-01-03 15:54

  Det är helt sjukt det där med köbildande i allmänhet. Folk är som galna och tror att det är på liv och död när det gäller att få sig en bra plats i kön. På flygbiljetten så har man ju nästan uteslutande alltid specifierad platsnummer. Vilket betyder att det spelar egentligen ingen roll om du kliver på planet först eller sist, antingen väntar du längre inne i planet eller så väntar du längre i den stol du redan suttit och väntat i ett par timmar.

  Tycker det är intressant, är de rädda för att planet ska lyfta utan dem? Att det är dubbelbokat?

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-01-03 18:15

   Fast med Ryanair så har jag aldrig fått platsnummer. En i gänget är rätt så lång, så en plats vid nödutgångarna skulle göra att han skulle slippa skrubbade knän. Därför ville vi hålla oss framme lite, men visst är det konstigt att folk ”slåss” även när de har platsbokning.

   I de fall det inte är platsbokning kan jag däremot förstå det utan större ansträngning… =)

   Har du fått platsbokning på Ryanair någon gång? I så fall har jag helt enkelt missat det hitintills.

 • Patrik Brown says: 2009-01-06 18:01

  Flygplatser… konsten att borda ett flygplan, det är inte lika självklart för alla hur man bör göra för att det ska gå så lätt och smidigt som möjligt. Jag har flugit ganska mycket, både inrikes och utrikes, och varje gång jag bordar ett plan finns det några saker som slår mig med häpnad. Om man inte flyger ryanair eller malmöaviation så får man så gott som alltid en bokad plats, lågt nummer så är man långt fram i planet eftersom raden längst fram är nummer ”1”, det förstår nog de flesta. Vad de dumma satarna däremot inte förstår är att om man har plats långt fram i planet så är det bra att låta de som har plats längre in gå före eftersom gången inte är bred nog att låta folk passera medans de pusslar in sitt vanligen för stora, tunga och skrymmande handbaggage i avsedd lucka. Därmed stoppas hela vår älskade kö upp, och det tar fruktansvärt mycket längre tid än det borde göra. Som tur är har jag kommit på den perfekta lösningen på problemet: sitt lugnt kvar i baren och beställ en öl till när din gate ropas upp, njut av den kalla ölen tills den är slut, se på flighttavlan att det står ”gate closing” och rör dig i makligt tempo till din gate. Jag står inte i några köer, hinner dricka mer öl och kan med ett nöjt flin konstatera att alla andra suttit och väntat på MIG.

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna