Första året i Linköping

Idag är det exakt ett år sedan jag flyttade till Linköping. Det var då jag låste dörren i min lägenhet i Ronneby för sista gången, en lägenhet jag kommit att trivas ganska bra med. Allt jag ägde hade packats in i en skåpbil som min syster kört ned till Ronneby ifrån Linköping. På vägen hade hon plockat upp en gemensam kompis som hjälpte till med packandet.

Det var med vemod jag sade hejdå till de jag höll av i Ronneby, men bortom horisonten hägrade ändå Linköping med sin lite mer livliga puls och större utbud av, tja, allt.

Körningen upp gick bra, men ju längre norrut vi kom, ju sämre blev väglaget. Till slut var det direkt obehagligt halt, något som gjorde att körningen tog betydligt längre än beräknat. Till sist var vi i alla fall framme i Linköping. Där möttes vi upp av Lotta som glatt började kånka lådor och annan bråte. Mot allt vad jag tidigare hade sagt var jag på väg att flytta in i en studentkorridor (för att vara ordagrann var mina tidigare ord ”över min döda kropp”), men jag tänkte att jag väl fick stå ut till dess att jag hade hittat en egen lya.

Väl inne i korridoren var de första jag stötte ihop med A och C, efter att snabbt ha hälsat och bubblat ur mig mitt namn fyrade de två tjejerna blixtsnabbt av frågan ”hurgammalärdu?” (ja, det lät som ett ord). Uppenbarligen blev de lättade över att höra att jag inte var en omogen 19-åring 😛

Hur som helst, min tidigare ”tveksamhet” mot att bo i en korridor lyckades det underbara gänget i korridoren vända på ett dygn, strongt jobbat av dem. =)

Sedan dess har en del hänt. Man kan kanske sammanfatta det med orden; Vänner, jobb och studier.

Första halvåret här var snudd på magiskt, det fanns verkligen en helt ”perfekt” uppsättning av folk, det var en naturlig gemenskap som var väldigt trygg och stimulerande. Tråkigt nog så åkte delar av den gruppen hem till sina länder under sommaren, sedan dess har vi haft två ”återträffar” (en i Stuttgart och en i Wien). Jag har en känsla av att det kommer bli fler…

Tillsammans med vänner har det varit poolpartyn, galet uteliv, sansat inneliv, grillkvällar, volleyboll (komplett med en tåfraktur som gåva ifrån L :P) och en massa annat trevligt.

Jag måste säga att jag trivs jag enormt mycket bättre här än i Linköping än i Ronneby med både studentlivet och studierna. Nu är det ju däremot så att det har tillkommit lite saker utöver studierna…

I början av sommaren fick jag nämligen jobb på Twingly, där jag tillsammans med tre andra glada prickar skulle jobba en månad för att ro ihop ett galet kul projekt. Månaden visade sig bli förlängd och jag jobbar fortfarande kvar hos det glada gänget på Twingly.

Ett år har gått, snabbare än väntat till och med. Jag ser fram emot att se vad framtiden har att bjuda på 🙂

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna