Inception

Inception

Igår såg jag filmen Inception på bio. Förväntningarna var ganska höga, jag har hört mycket lovord om filmen, men ändå vill man ju inte traska in och förvänta sig ett underverk.

Kort fattat: Inception är den bästa filmen jag sett på oerhört länge!

I filmen får man följa Dom Cobb, spelad av Leonardo DiCaprio, en man som ägnar sig åt att stjäla tankar och hemligheter från folks medvetanden. På grund av vissa omständigheter har han blivit en landsflykting och i filmen får man följa honom genom ett uppdrag som kan göra att han blir tillåten att återvända hem. Uppdraget skiljer sig dock från de vanliga kupperna, vilket gör att Cobb och hans medhjälpare får jobba sig till helt nya djup och ställs inför utmaningar de tidigare inte upplevt. Jag vill inte avslöja detaljer, men det är en hisnande färd man får följa med på.

För mig var det här en film i samma nivå som The Matrix, fast med ytterligare nivåer av djup.

Jag kan varmt rekommendera dig att se Inception!

Har du sett filmen? Vad tyckte du om den?

3 kommentarer

 • mikaelf says: 2010-07-26 14:09

  Jag har också varit och sett den på bio, och även om jag gillar konceptet och tycker att det är smart och klurigt och roligt med de extra dimensionerna så blev jag ändå inte riktigt övertygad. Mycket skjuta pickadoll, mycket jakt på snöskoter och sånt som kändes lite omotiverat. Jag ger den 5/10, och kommer nog inte att se den igen, inte ens om ett par år.

 • Daniel says: 2010-07-31 19:15

  Jag håller med om att det är en grymt bra film.

 • filmtips says: 2011-11-04 15:24

  Detta är en av mina favoritfilmer! Enligt mig kan man inte gnälla på nånting över huvudtaget. Bra skådespelare, halvkompilicerad handling och extremt häftiga effekter!

  Dröjer nog ett tag innan det kommer en lika bra film igen!

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna