Jag är en Twittrare

Det är bara att erkänna. Jag har börjat Twittra. Som en idiot (jämfört med tidigare åtminstone). Och jag gillar det!

De senaste dagarna har fenomenet Twitter mer eller mindre exploderat här i Sverige, från att tidigare ha varit lite mer i skymundan har det blivit fler och fler som mikrobloggar. Tidigare har jag haft extremt svårt för Twitter, främst för att jag tyckte att det var mycket mer begränsande i sitt format än vad till exempel Jaiku är. Jag tycker att det är grymt synd att Jaiku inte sett till att öppna upp sina portar på vid gavel utan i stället kört vidare på att folk måste bjudas in. Visst, det kan väl vara bra i början för att bygga upp en ”hype” kring sin tjänst, men i längden kan det verkligen skada en tjänst.

Jag märkte att fler och fler av mina kontakter från Jaiku blev aktiva på Twitter, så jag bestämde mig för att ge det ytterligare ett nytt försök. Den här gången föll det mig i smaken. Tror jag. Ännu har jag inte riktigt bestämt mig.

Det är intressant att se att svenska partier börjar ta till sig sociala medier på ett helt nytt sätt än tidigare, kanske är det något som kommer att ha betydelse för befolkningens påverkan på sina politiger framöver?

Ni som ännu inte testat det där med mikrobloggande, ge det en chans! Antingen kan ni skaffa Twitter (tar bara några sekunder) och sedan se till att följa mig där. vill ni prova på Jaiku är det bara att hojta till i kommentarerna, med en giltig e-postadress, så kommer jag att skicka ut inbjudan till alla som vill ha.

På Twinglys blogg postade Anton ett inlägg som berör den svenska ”Twitplosionen”. Nog för att jag är lite partisk kanske, men posten är bra!

Kommer jag att orka fortsätta med både min närvaro på Jaiku och på Twitter? Ja, förmodligen. Främst på grund av att de skiljer sig åt, de delar jag sett som begränsningar i Twitter bidrar bitvis till en annan sorts digital kultur (jaja Lowe, gnugga det där i ansiktet på mig bara :)). Sedan handlar det ju främst om var ens kontaktnät är aktivt…

Använder du själv Jaiku, Twitter eller någon annan mikrobloggtjänst? Vad fick dig i så fall att välja den? Jag är nyfiken! Och kom ihåg, inbjudningar till Jaiku för alla som vill ha! =)

9 kommentarer

 • Adam Abenius says: 2009-01-13 20:49

  Nja, jag är inte övertygad av Jaiku eller Twitter, mest för att jag inte tycker det är intressant eller ”värt” det att mikroblogga. Det blir helt enkelt för mycket. Det jag värdesätter med bloggar är att det leverar något, något vettigt. Om jag vill veta vad du eller någon annan gör _just nu_, då smsar jag och frågar det. 😛

  Men visst, det finns undantag.

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-01-14 01:28

   Låter lite som jag tänkte i början. 🙂

   Visst, det ligger ju lite i det du säger, en blogg kan innehålla mer innehåll, men det innebär inte att övriga kanaler inte kan vara ytterst värdefulla och bidra med ganska mycket de med (även vettiga saker).

   Jag ser det som att de har två olika funktioner. Bloggar liknar mer ett modererat diskussionsforum där varje diskussion inleds med någon form av framläggning. Mikrobloggarna är mer som ett sjudande gytter, där diskussioner flödar på ett sätt som på många sätt påminner mer om den kommunikation som normalt sett ser mellan människor.

   Kan ju erkänna att det tog ett litet tag för mig att vänja mig vid konceptet med mikrobloggar, men jag är glad att jag ”pressade” mig fram genom mitt utforskande! =)

 • Per Nissilä says: 2009-01-13 21:47

  Jag har länge använt jaiku men har på slutet börjat gå över till twitter då det funnits fler bekanta och intressanta människor där.

 • Bosse/lowe/Anders says: 2009-01-13 23:43

  Intressant att se att space.lowe.nu har kommit upp sig i världen och numera anses så seriös att man kan länka till den från riktiga hemsidor. 😉

  Omdömeslöst, är vad jag skulle kalla det hela.

 • Molly says: 2009-01-14 02:03

  Som jag sa till dig när vi pratade om det. Bloggy använder jag, men jag har inte riktigt fastnat för mikrobloggande än 😛

  Håller också med Adam i sammanhanget.

 • Dzelila says: 2009-01-14 13:34

  KRISTOFFER! Kan du inte spara såna här inlägg till din ”Gate” blogg? Vi icke datorfrälsta människor vill inte läsa sånt här =P Jag vill ha mer resor, vänner, familj, fest, liv, inget jäkla datatjafs =P (Ta det på rätt sätt haha)

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-01-14 21:23

   DZELILA! 😀

   Hej och välkommen, kul att just du ville komma hit! Inte visste jag att du hade koll på Gate 303 😉

   Du kan vara lugn som en filbunke, den här bloggen kommer inte att ha samma ”tekniktyngd” som Gate 303, men helt fritt från sådant kommer det inte att vara (lite geek är man ju trots allt ;)). Skall se om jag kan försöka spexa till det med ”dagens outfit” och lite sådant framöver med…

   Det här var mest till för att upplysa om att man även kan följa mitt liv på Twitter och Jaiku, mikrobloggande gör det lite lättare att snabbt få ur sig något, oavsett var man är, utan någon som helst press på att det ska vara långt.

   Jag ska se till att ge dig vänner, familj, fester och en massa annat sådant där tjafs!

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna