Lågvattenmärken i bloggosfären

Jag tycker det är utomordentligt bra att Internet har gjort det så mycket lättare att kommunicera, samarbeta, sprida kunskap och så vidare. Nätet är med andra ord stencoolt. Att bloggandet har slagit igenom är inte direkt något förvånande, inte heller tycker jag att det i sig är något som är dåligt. Tvärt om. Det är strålande att människor använder sig av de möjligheter som öppnar upp sig.

Det innebär däremot inte att jag tycker att bloggande per automatik är bra. Hoppas att jag kommer lyckas beskriva vad ända in i vassen det är jag menar.

Jag har rejält högt i tak för folks åsikter. De får anse vadhelst de behagar. Detta innebär så klart inte att jag tycker att folk skall få göra vad de vill, men tyckande ska man ha fullständig frihet i. Jag har däremot betydligt lägre i tak för folks resonemang och beteenden (hugaligen, sådär får man ju inte säga). Den här gången är det främst hycklande och feghet (vilket inkluderar att vända kappan efter vinden) som jag tänkte ta upp lite kvickt.

Bland svenska bloggar har jag relativt ofta sett tjejer som glatt nallar/snor innehåll från andra sidor (oftast bilder) men sedan skriker sig hesa om någon gör detsamma mot dem. Det spelar inte heller någon roll ifall det är så att en annan person själv har gjort något. Är det lite för likt så skall klorna fram och det spelar ingen som helst roll att de själva beter sig likadant. Vi snackar alltså om fall där de själva nallar bilder hejvilt och sedan ger sig på någon annan för att deras sidomeny råkar ha samma rubriker…

Jag förstår mig verkligen inte på sådant där. ”Jag skuttar runt på nätet och nallar innehåll som jag kan lägga ut på min blogg. Gör någon detsamma mot mig så ska dom få se på fan!”. Hycklande? Absolut. Skulle vara intressant att få höra hur de resonerar.

Dessutom undrar jag varför jag uteslutande har sett detta resonemang hos kvinnliga bloggare. Något måste det ju rimligen bero på.

På samma sätt har jag rejält svårt för de fall där en bloggpost skrivs om ett företag eller en person, även om de inte är namngivna, där företaget/personen sedan inte tillåts kommentera. Detta oavsett ifall personen namnges eller ej. Det är ett i mina ögon ganska rejält fegt beteende, särskilt i de fall där det på något sätt kan gå att lista ut vem det är som åsyftas. Skriver man om någon skall de ha rätt att bemöta det. Det kan så klart vara jobbigt att behöva försvara det man fört fram, men det är väl en smäll man får vara beredd att ta? Känner du dig träffad av något i bloggposten så är det bara att kommentera, jag släpper igenom alla kommentarer som inte bryter mot kommentarsreglerna (eller är spam).

Känner du dig inte träffad är du självklart lika välkommen att kommentera även då =)

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna