Lociloci är inte schyssta

Lociloci är en svensk tjänst som på en karta låter dig se var dina kompisar håller hus utifrån var deras mobiltelefoner finns. Det kräver så klart att de godkänt att du skall få se det och det är inte heller någon kirurgisk precision på positionerna. Det har fungerat fint för att se i vilken stadsdel kompisar har befunnit sig.

Fram tills för ett tag sedan fanns det två sätt att använda tjänsten, dels en gratisvariant där man var begränsad i hur många gånger man kunde uppdatera positionerna för sina vänner. Dels två betalvarianter där allt var obegränsat och att även kunde se lite statistik. Så gott är allting väl. Freemium-tjänster, det vill säga gratistjänster där man får betala extra för fler funktioner är trevliga.

Nu har de däremot gett sig på en rejäl fuling. De skall börja ta betalt av alla medlemmar automatiskt. Det vill säga, har du ett konto där så kommer det börja att kosta utan att du godkänner något eller lämnar någon som helst sorts  bekräftelse på att du faktiskt vill ge bort dina pengar till dem.

Detta har så klart upprört en hel del folk och företaget själva svarar i stil med

Vad gäller att vi börjat ta betalt så har Lociloci i sina användarvillkor en möjlighet att göra prisjusteringar över tid, under förutsättning alla berörda medlemmar informeras om det minst 30 dagar i förväg.

Ovanstående var deras svar på det mail jag skickade dem.

Grejen är den att det, enligt jurister på konsumentverket,  inte är okej att göra på det där viset. Dan har skrivit om det och nu har även Svenska Dagbladet skrivit en artikel om hur Lociloci beter sig.

Såhär spontant lutar jag åt att ge blanka tusan i att avregistrera mig och sedan bestrida faktureringen. Via Locilocis hemsida går det inte heller att avregistrera sig, enligt informationen där måste man skicka ett SMS för att bli avregistrerad. Med andra ord måste man betala för att slippa betala.

Jag håller med Dan och övriga som blivit upprörda. Lociloci, hur vore det att i stället inaktivera konton som inte startar sin premiumtjänst? Skulle det inte varit smartare än att reta upp en massa folk och därigenom även sabba vad som syns i sökmotorerna när man söker på ”Lociloci”? Det är inte vidare bra ur SEO- eller marknadsföringsperspektiv.

Uppdatering 2009-07-13 16:52
De har nu avslutat mitt konto. Trots att jag inte skickat in någon konkret uppsägning. Lociloci, ni har verkligen full koll på hur man skall gå till väga…

3 kommentarer

  • lillipop says: 2010-03-31 17:16

    asså om man har fått en sån osm har lociloc, för jag va dum nog och gav bort koden t en polare, men vill inte att han salltid ska kunna se vad jag gör….men kan man se en i camen på mobilen med, för han säger de? men hur blir man av de så att dem inte kans e att man finns kvar?!

  • lottie says: 2013-04-11 13:10

    vi har avregistrerat vårt konto hos lociloci genom inställningarna på kontot. vi har inte fått någon bekräftelse trots många mejl via deras support som inte svarar alls. vi har dessutom fått inkassokrav på årsavgiften som vi inte vill betala eftersom vi inte kan använda kontot eftersom den är avslutad. ja vad säger man blufföretag definitivt!att det heller inte går att nå någon ansvarig via telefon är skandal

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna