Mer än ett års träning

För ett drygt år sedan sedan bestämde jag mig för att börja gå och träna regelbundet. Jag hade då sedan länge haft ett gym-kort, men som många andra så gick jag väldigt sällan. Antar att det inte går att skylla på något annat än lathet.

Sedan dess har något hänt. Jag har än så länge tränat varje vecka sedan dess. Utan undantag. I början tog det emot. I början var det inte kul. Jag gick och tränade för att jag hade bestämt mig för att göra det. Jag lät inte känslan av att det tog emot vinna.

Det gick ett par månader, sedan bestämde jag mig för att höja arbetsinsatsen lite, det där helkroppsprogrammet jag kört med ett tag bröts upp i pass fokuserade på lite mer avgränsade muskelgrupper. Jag började märka hur styrkan ökade allt mer, och visst började det synas skillnad med.

Så, hur är det nu då? Nu kan jag vara taggad inför ett pass redan dagen innan. Jag kan gå en promenad kvällen innan och känna hur det verkligen spritter i mig av lust att ta i. Jag kan knappt vänta på att få ta i tills det tar stopp.

Det har så klart hänt att jag känt ”jag går i morgon i stället”, men ett par timmar senare har jag känt att jag måste gå ändå.

Jag kan, på fullt allvar, känna att jag skäms de gånger jag faktisk har skjutit upp ett pass till morgondagen. Vissa skulle säkert säga att det låter lite konstigt och förmodligen säga något i stil med ”du får inte låta det bli ett beroende”. Jag håller med om det, och visst kan det vara skönt att vila. Det behövs ju lite då och då med.

Men samtidigt har jag svårt att förklara hur avslappnande det kan vara att ta i. Det är svårt att förklara hur man kan känna att man får hur mycket energi som helst av ett pass.

Sedan april förra året har det inte varit en enda vecka då jag låtit bli att träna. Vissa av passen har varit för att varva ned, andra för att bli av med uppdämd ilska, frustration, rädsla eller sorg. Men allt som oftast har det varit bara för att kunna släppa allt för någon timme och helt få rensa huvudet.

Och visst har slitet gett resultat. Jag är i bättre form nu än någonsin, jag är mer nöjd med hur jag ser ut, jag trivs bättre med hur jag mår och känner mig mer energifylld.

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna