Obehaglig reaktion på en attack

För ett tag sedan såg jag en sak som gjorde mig rejält illa till mods. Tyvärr var jag för långt borta för att hinna ingripa på något sätt.

Jag kom gående på en trottoar och såg hur en person kom rusande på en trottoar en bit bort. Personen vrålade ilsket efter en bil som precis svängt ut från en garageport. Bilen stannar till och personen dyker in och börjar slå på föraren. Min spontana tolkning av det hela var att de var ett par, detta kan så klart vara fel men spelar egentligen ingen roll.

Föraren gjorde sitt bästa för att passivt hindra slagen under tiden som personen i passagerarsätet ilsket slog vidare under några sekunder och sedan ropade ”KÖR!” innan passagerardörren smälldes igen. Jag hann se hur rädd han såg ut när han började köra iväg.

Allt var över på några få sekunder. Några få meter bort från bilen står en familj med barn i tonåren. De har stått och tittat på vad som skett. De står och skrattar.

Uppenbarligen var det kul att se en man bli slagen av en kvinna på en öppen gata.

Jag kom direkt att tänka på följande klipp:

Skulle reaktionen varit densamma om det en man som hoppade in i bilen och börjat slå en förskräckt kvinna? Jag kan så klart inte veta säkert. Kanske skulle de ha stått och skrattat då med. Men jag betvivlar det.

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna