SSWC 2010 – Som en bal på slottet


Foto: Walter Näslund

I söndags kväll kom jag hem efter att ha spenderat helgen på Tjärö i Blekinge skärgård. Jag var där för att delta på Sweden Social Web Camp, SSWC, för andra året i rad. Drygt 400 pers samlas och diskuterar den sociala webben, teknik, filosofi och värderingar. Det är ingen enkelspårig miljö och personligheterna är lika många som individerna. Det är också fint att alla på SSWC bemöter folk omkring sig som jämlikar, respekt visas och hänsyn tas.


Foto: Anders Frick

Som en bonus är det en unconference, där schemat till skillnad från en vanlig konferens sätts av deltagarna. Det enda spikade är några mattider, men i övrigt skapas allt innehåll av de som är med på SSWC. Detta gör att man kommer i kontakt med ämnen som starkt varierar, utveckling för mobiltelefoner, barnporr, bokutgivningar – i vissa fall önskade jag att vissa av sessionerna hade varit betydligt längre än de var, eftersom den avsatta tiden inte räckte till för att beröra det aktuella ämnet på djupet.

Så, något smolk i bägaren måste det väl ändå finnas? Det skulle i så fall vara Brunstorp, den ”vägkrog” vi käkade på under vår resa ned mot SSWC. Maten där lämnade en hel del att önska, som tur var så kunde vi käka på Max under vår hemresa.

Det är lite svårt att sammanfatta dagarna på något vettigt sätt, mer än att det var underbart och att jag redan ser fram emot nästa Sweden Social Web Camp. Det är ett strålande tillfälle att träffa folk man normalt sett bara har kontakt med över nätet. Det är dagar som, trots att man blir lite sliten av de långa nätterna, fyller på ens energireserver.

Jag ser fram emot att ses på Tjärö nästa år igen!

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna