Stolt medlem i Piratpartiet

Det här är en post jag känner att jag borde ha skrivit för länge sedan egentligen, men nu känns det mer aktuellt än någonsin tidigare.

I December förra året gick jag med i Piratpartiet, redan innan dess har jag röstat för dem. För ett tag sedan läste jag även igenom nästan allt material på Piratpartiets hemsida (kanske borde gjort det tidigare) och jag kan nu säga att jag håller med dem mer eller mindre fullt ut på alla punkter . Den samhällsutveckling vi idag ser är direkt skrämmande, särintressen påverkar lagstiftandet på ett sätt som är rejält obehagligt. Varje gång tanken ”nu kan det väl ändå inte bli så mycket värre” har dykt upp så har det visat sig att det visst kunde det, inte helt sällan med ganska god marginal också.

Jag har berättat om det nuvarande läget för många av mina kompisar, en inte helt ovanlig reaktion har varit ”Skojar du?”. Svaret har varje gång varit ”Nej, och det är värre saker på gång…”. Resultatet är att många av dem sprider ordet vidare, något jag är glad över att se.

Nu ser jag till och med folk som tidigare varit förespråkare för övervakning ändra sina uppfattningar (vilket i vissa fall är lite komiskt med tanke på hur hårt positiva de varit tidigare), vilket självklart är trevligt. Däremot hoppas jag att folk är medvetna om att Piratpartiet står för så mycket mer än ”fri fildelning”, man får en bra övergripande bild genom att läsa Piratpartiets principer. Piratpartiet är inte ens ett enfrågeparti, något som vissa hävdar.

Många har även börjat blogga om att de har tagit steget till att bli medlemmar i Piratpartiet; Nikke, Joakim Jardenberg , Sjumilakliv och Johan bara för att nämna några. Tillströmningen av medlemmar har varit enorm sedan domen mot The Pirate Bay och det bloggas friskt om partiet.

Som en bonus av mitt läsande av den ena Piratpartiet-bloggposten efter den andra snubblade jag dessutom över Calandrellas blogg, en mycket läsvärd blogg, dessutom skriven på ett föredömligt bra sätt. Sätter man det i relation till att tösen ”endast” är 13 fysiska år så blir det hela än mer imponerande. Det verkar vara som att många av de relativt rejält unga människorna som engagerar sig i Internet, sociala medier och politik är härligt skärpta. Läs hennes blogg ni med!

Parallellt med allt detta har Unni Drougge bestämt sig för att lägga ut en av sina ljudböcker på The Pirate Bay, betalning är fullständigt frivillig och även beloppet är upp till varje person att bestämma. Jag laddade ned boken, precis som många andra så betalade jag en summa för det med. På hennes blogg kan man läsa följande:

På bara några timmar hade de utgifter jag haft för inspelningen av boken kommit in som frivilliga donationer. Jag hade inte alls räknat med det. Efter ytterligare några timmar var summan av insättningarna tre gånger så stor som insatsen. Och jag hade ju uttryckligen sagt ifrån att jag inte krävde en spänn. Pengarna ska gå till liknande verksamheter, jag vill visa att det går. Eller ni visar. VI visar.

Jag hoppas att fler författare och musiker tar efter det här!

För att återgå till ämnet, surfa in på Piratpartiets hemsida, läs om deras principer och ifall ni tycker att det känns rätt och att ni kan rösta för dem, bli medlem!

Synd att jag inte kan närvara på Ricks föreläsning här i Linköping på måndag, men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.

Vill någon komma i kontakt med mig, skriv en kommentar nedan eller lägg till mig på Twitter.

6 kommentarer

 • Jonathan says: 2009-04-26 19:03

  Jag blir så glad och mysig.

  Blev medlem nångång vid starten NollSex, men blev inte aktiv förrän förra sommaren efter FRA-skiten.

  Det är utan tvekan en av de 3 bästa beslut jag gjort i hela mitt liv. Partiets frågor kändes från första gången jag läste dom, så jävla rätt och efter vidare läsning ÄR dom så Förbannat jävla rätt.

  Och människorna.
  Varje möte, event, blogg och annat jag deltar i med Piraterna, är otroligt givande och stärkande. Att bli aktiv i Piratpartiet kan med stor sannorlikhet vara min bästa livsinvestering någonsin. Så otroligt många intelligenta, informerade, kärleksfulla, störiga, sexiga, korta och tröga människor, och mångfallden är nånting jag aldrig upplevt tidigare. Detta är både utvecklande och möjlighetsgivande. Pirater är allt från programmerare till konstnärer. Från lantbrukare till sjuksköterskor.
  Det ska vi vara VÄLDIGT stola över!

  Jag ÄR en oerhört stolt pirat, och ju mer jag engagerar mig i Piratpartiet desto mer förstår jag och upplever jag hur mycket större våra frågor är, än vad de verkar. Den ”utomparlementariska” påverkan är redan enorm och kommer växa OTROLIGT snabbt när vi kommit in i EU-parlamentet, och inte minst Riksdagen.

  Vi skriver historia.

  Jag blir oerhört glad att höra pirathistorier som den du skapat här. Det är vackert att känna den här underbara gemenskapen och det hopp som verkligen genomtränger partiet så genuint.

  Mycket kärlek från din vän, deltagare och medhjälpare.
  /jonathan

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-04-26 20:37

   Hej och välkommen Jonathan!
   Med lite tur kan jag deltaga vid en träff med ett knippe folk från Piratpartiet här framöver, ska bli kul att se om mina erfarenheter från det kommer att stämma överens med det du upplevt, jag betvivlar dig inte. 🙂

 • Calandrella says: 2009-04-26 19:38

  Trevligt att du uppskattar min blogg.

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-04-26 20:37

   Svårt att inte uppskatta den. Tror att jag var bara en liten bit in i ett inlägg första gången jag besökte den innan jag lade till den i min Google Reader.

 • Det says: 2009-04-26 20:00

  Det är något som inte rimmar riktigt rätt här.

  Nämligen: http://bayimg.com/image/eapleaabe.jpg

  • Kristoffer Forsgren says: 2009-04-26 21:07

   Hej Det, jättetrevligt med din öppna attityd… 😉

   Rimmar gör det, alldeles utmärkt egentligen. Om du avvarar cirka 45 sekunder och läser avdelningen ”Vill ni verkligen avskaffa upphovsrätten?” som du hittar i Piratpartiets FAQ så klarnar det nog lite.

   Jag har sedan ett bra tag övervägt att gå över till någon CC-variant däremot, dagen för ett sådant byte kommer allt närmre. Vilken variant det blir återstår att se. Jag får tacka för påminnelsen (för det är något som halkat bort helt i allt annat jag har att göra).

   Kan vara värt att påminna om biten från mina kommentarsregler som berör att e-postadresser måste vara giltiga, det är långt ifrån säkert att kommentarer med tramsadresser som den du angav släpps igenom.

Trackbacks/Pingbacks

Lämna en kommentar

Alla inskickade kommentarer hanteras enligt de gällande kommentarsreglerna